skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mięso wieprzowe z cukinią? Przygotuj wszystkie produkty. Do nalewania można użyć śmietany lub jej mieszanki z majonezem i twardym serem do posypania. Ale bez nich okazuje się całkiem smaczny. Dobrze umyj warzywa, oczyść je. Rozmrozić mięso z wyprzedzeniem.
Krok 2:
Przygotuj naczynie do pieczenia w piekarniku. Posmaruj go olejem. Włącz piekarnik na 180C, aby się rozgrzał. Pokrój ziemniaki na bardzo cienkie plasterki. Umieść pierwszą warstwę w formie. Lekko posolić.
Krok 3:
Pokrój mięso wieprzowe na kawałki. Umieść go na ziemniakach. Sól, pieprz.
Krok 4:
Pokrój młodą cukinię na ćwiartki, kawałek marchewki w drobną kostkę. Połóż te warzywa na wieprzowinie, dodaj pokrojoną w kostkę połowę czerwonej słodkiej papryki.
Krok 5:
Ułóż warstwę cebuli pokrojonej w półpierścienie i plasterki pomidora na wierzchu. Przykryj formę warzywami i mięsem folią, włóż do nagrzanego piekarnika na około 50 minut. Skoncentruj się na czasie na funkcjach swojego piekarnika!
Krok 6:
Wyjmij i posyp startym serem, wlej sos, jeśli go używasz. Piec bez folii przez kolejne 10-20 minut, w zależności od ilości powstałego wypełnienia.
Krok 7:
Cukinia z mięsem wieprzowym i ziemniakami jest gotowa! Podawaj gorące danie na lunch.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
rozmrażaj mięso na dolnej półce lodówki przez noc.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
jasne danie zarówno pod względem koloru, jak i smaku, które można podawać zarówno na świątecznym stole, jak i na zwykły lunch lub kolację. Mięso wieprzowe dobrze komponuje się z warzywami, ale samo futro warzywne pasuje do osobnego Dania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal / 100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal / 100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g