jajecznica z dzieciństwa Wyspa jaj z palmami z kiełbasek

szybkie gotowanie, bardzo niezwykłe, pyszne. Przepis jest interesujący do przygotowania na śniadanie, dość nietypowa prezentacja przepisu, nietrudno zwabić dzieci na poranny posiłek. Samo śniadanie, jak każda jajecznica, jest obfite, smaczne.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 10 g
tłuszcze 73 % 29 g
węglowodany 3 % 1 g
276 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min

jajecznica to jedno z najpopularniejszych śniadań na całym świecie. Nie ma jajecznicy, gaduły, glazury, bekonu, warzyw i wielu innych. Wiele narodowości ma na ogół własne jajecznice. Ile kosztuje izraelska Shakshuka. Wielu rodziców boryka się z problemem odmowy jedzenia przez dzieci, często słuchając od małych dzieci - "nie chcę jeść". Zwracam uwagę na moją opcję przygotowania śniadania o niezwykłym, ciekawym wyglądzie, który przyciąga uwagę dzieci. Okazuje się, że jest to rodzaj palmy lub drzewa z gałązkami. Radzę używać kiełbasek mlecznych, lepiej się wyginają i łatwiej nimi zarządzać. Oczywiście używaj jajek domowych, są nie tylko lepsze niż ze sklepu, ale także przydatne. Aby kiełbasa nie spadła po umieszczeniu jej na patelni, radzę użyć widelca. Konieczne jest przebicie kiełbasy na środku widelcem i przymocowanie jej do ściany patelni. Smaż kiełbasę przez 2 minuty z każdej strony. Smażyć jajka jak zwykłe glazury. Aby jajecznica się nie przypaliła, radzę wlać jajka na gorącą patelnię. A po usmażeniu kiełbasek na pewno będzie gorąco. Używaj przypraw według własnego uznania. Razem z kiełbaskami możesz smażyć warzywa, pomidor lub paprykę. Okaże się również bardzo smaczny. Przepis jest bardzo szybki, więc poranne "jedzenie" nie potrwa długo. Ten przepis na jajecznicę był popularny w moim dzieciństwie, w czasach ZSRR, ale nawet teraz musisz pomyśleć o tym, jak pięknie podawać śniadanie dzieciom. Jajka można pozostawić w całości, jak szkliwo, ale można je również podzielić drewnianą szpatułką. Pod koniec gotowania można przygotować zieleninę, drobno posiekać zieloną cebulę, natkę pietruszki, koperek lub kolendrę według własnych upodobań lub upodobań dzieci. Podczas serwowania na wierzchu posyp trochę gotowe danie. W takim przypadku otrzymasz prawdziwą "wyspę Palmową". Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy