krem czekoladowy z twarogiem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj bazę twarogową. Aby to zrobić, przetrzyj twaróg przez sito(możesz ubić blenderem).
następnie ubij masło (wcześniej zmiękczone), aż będzie puszyste. Do powstałej masy olejowej Wprowadzamy twaróg i cukier waniliowy, nie przestając ubijać.
wlej śmietanę do rondla, a następnie dodaj posiekaną czekoladę i umieść wszystko w łaźni wodnej do stopienia. Rozłóż na pozostałych składnikach. Ubijać.
użyj twarogu i kremu czekoladowego do warstwowania ciast, wypełniania ciast budyniowych i innych celów kulinarnych.
pyszne wypieki dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g