jest to jednak produkt łatwo psujący się, należy go przechowywać w zimnym miejscu. Przepisy na kremy do ciast różnią się sposobem przygotowania i składnikami.
Olej jest najbardziej popularny. Nie rozprzestrzenia się, zachowuje swój kształt-jest to wspaniały materiał do ozdabiania wyrobów cukierniczych wszelkiego rodzaju figurami, kwiatami. Podstawą jest masło, które nie powinno być słone, bez obcych zapachów, smaków.
białko-ubite białko jaja z cukrem. Może służyć jako nadzienie do słodkich wypieków, a także do tworzenia elementów prezentacyjnych. Ze względu na fakt, że ma przewiewną, bujną konsystencję, nie nadaje się jako warstwa pośrednia.
Custard-idealny do napełniania tubek, ciast, koszyczków. Jest przygotowywany przez zaparzenie niektórych składników.
kremowy-delikatny, lekki. Dobry wypełniacz do ciasta. Jako warstwa pośrednia może być używana tylko do herbatników.
Istnieje kilka opcji przygotowania każdego z wymienionych rodzajów. Tylko dzięki dobrze dobranemu, przygotowanemu kremowi gospodyni może stworzyć prawdziwe dzieło sztuki, które stanie się głównym daniem świątecznego stołu.
444 kcal
30 minutes
Wspaniały krem czekoladowy na niezapomniane desery! Ganache to krem czekoladowy
433 kcal
35 minutes
Pyszne! Spodoba się całej rodzinie!
356 kcal
2 hours
Szalenie delikatny krem o smaku lodów! Krem z nadzieniem mlecznym to udany
195 kcal
2 days
Czy krem serowy jest drogi czy nie na sprzedaż? Przygotuj go w domu-łatwe i
394 kcal
1 hour
Bardzo delikatny i pyszny, gęsty, przewiewny, kremowy! Kremowa śmietana do
231 kcal
1 hour
Delikatny, aromatyczny i bardzo smaczny krem do pieczenia! Chcę podzielić się z
278 kcal
3 hours
Delikatny i pyszny, do warstw ciast i ciast! Krem z gotowanym skondensowanym
279 kcal
1 hour
Dzięki temu kremowi Twoje ciasta zawsze będą na topie! Krem kremowy zawiera
359 kcal
1 hour
Naucz się przygotowywać doskonały krem i bazę sufletu. Nadzienie twarogowe do