skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować zwiewny krem do dekoracji wypieków i wielu deserów, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:

Rozłóż czterysta gramów kwaśnej śmietany na odpowiedniej patelni.
Krok 3:

Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru na patelnię.
Krok 4:

Dodaj czterdzieści pięć gramów skrobi ziemniaczanej do garnka.
Krok 5:

Rozbij dwa jaja kurze na patelnię.
Krok 6:

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w rondlu, aż będą gładkie.
Krok 7:

Kładziemy patelnię na kuchence i włączając ją do ognia nieco powyżej średniej, ciągle mieszając krem przez około dziesięć minut.
Krok 8:

Doprowadź krem do dość gęstego stanu i wyjmij patelnię z pieca.
Krok 9:

Aby nie powstała skorupa, przykryj patelnię celofanową torbą i odstaw, aż krem ostygnie.
Krok 10:

Włóż dwieście gramów zmiękczonego masła do miski.
Krok 11:

Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski i dobrze wymieszaj.
Krok 12:

Dodaj części po jednej łyżce stołowej budyń do masy maślanej.
Krok 13:

Dokładnie ubij mikserem i uzyskaj krem powietrzny o delikatnej konsystencji.
Krok 14:

Gotowany krem za pomocą różnych barwników spożywczych można łatwo zabarwić na dowolny kolor.
Krok 15:

Napełnij worek cukierniczy wymaganą ilością kremu i nałóż go na warstwę na ciastach.
Krok 16:

Dekorujemy ciasto gotowanym kremem i za pomocą dyszy wykonujemy osobliwe gwiazdki.
Krok 17:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
Och, jakie to pyszne! Super nadzienie do deserów! Zwiewny krem-nadzienie gotowane na kwaśnej śmietanie do dekoracji ciast i ciast. Na pewno nie próbowałeś tak delikatnego, smacznego i giętkiego kremu, podobnego do ulubionego przez wszystkich nadzienia! Jego konsystencja jest przewiewna i tak stabilna, jak to możliwe, dzięki czemu łatwo jest tworzyć wszelkiego rodzaju oryginalne dekoracje do ciast i innych wypieków. Każdy bez wyjątku lubi ten przepis, ponieważ przypomina najdelikatniejsze kremowe lody. Spróbuj i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g


