ser z kremem czekoladowym
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
ważne jest, aby śmietana była dobrze schłodzona.
wlej 450 ml śmietany do miski. Ubijaj je ze średnią prędkością, stopniowo zwiększając prędkość. W czasie zajmie to 6-8 minut. Ważne jest, aby nie przesadzać, bo skończysz z olejem. Ubijaj, aż będzie puszysty.
wlej cukier puder do bitej śmietany, wymieszaj mikserem.
włóż ser twarogowy do masy, ponownie wymieszaj mikserem.
łamiemy czekoladę z osobnym naczyniem. Weź pozostałą śmietanę i podgrzej ją na kuchence lub w kuchence mikrofalowej, aż się zagotuje. Wlej pokruszoną czekoladę na minutę, a następnie wymieszaj, aż się rozpuści.
dodaj masę czekoladową do masy serowej, ubij mikserem.
ser czekoladowy jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g