filet z kurczaka w specjalnym cieście

Moje gospodarstwo domowe nie lubi filetów z kurczaka z powodu suchości. Ale nie możesz się oprzeć kurczakowi. Możesz podawać z dowolnym dodatkiem.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 78 % 21 g
tłuszcze 11 % 3 g
węglowodany 11 % 3 g
124 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

pokrój piersi na porcje, zetrzyj je odrobiną soli i przyprawą "curry". Następnie przygotuj ciasto-rozbij jajka do przestronnej miski, sól, pieprz, dodaj zioła, wszystko wymieszaj. Delikatnie wprowadź mąkę, aby nie było grudek. Włóż kawałki kurczaka do gotowego ciasta i odstaw na 30-40 minut. Wskazane jest rozłożenie na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, aby kawałki się nie dotykały. Smażyć z jednej strony-około 10 minut, aż powstanie skorupa, z drugiej-około 5 minut, zapobiegając wysychaniu. Szybko i bardzo smacznie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy