skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Farsz: namocz plastry Bochenka w zimnej wodzie przez pięć minut.
Krok 2:
Posiekaj cebulę blenderem lub maszynką do mięsa. Wyciśnij bochenek z wody, dodaj do cebuli, wymieszaj.
Krok 3:
Włóż mięso mielone do miski z posiekaną cebulą.
Krok 4:
Dodaj jajko, sól, czarny pieprz do mielonego mięsa, wymieszaj.
Krok 5:
Nadzienie: w gotowanych jajach oddziel żółtka.
Krok 6:
Dodaj czosnek, koperek, sól i miękkie masło do żółtek, wymieszaj blenderem lub rozgnieć widelcem.
Krok 7:
Wypełnij połówki jajek-białka-nadzieniem.
Krok 8:
Kotlety: połóż połowę jajka na dużym kawałku mięsa mielonego.
Krok 9:
Uformuj pasztecik. Kotlet uzyskuje się z grubsza od dłoni. Powinieneś dostać 10 sztuk.
Krok 10:
Rozwałkuj placki w bułce tartej.
Krok 11:
Smażyć kotlety na patelni z olejem roślinnym. Następnie możesz piec w piekarniku w 180 stopniach przez 5 minut.
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g