kawior grzybowy z borowików
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Posiekaj gotowane borowiki za pomocą maszynki do mięsa.
2. Obierz cebulę, pokrój w kostkę. Obierz marchewki, zetrzyj.
3. Smaż cebulę i marchewkę na oleju słonecznikowym (weź połowę porcji) do miękkości, a następnie posiekaj maszynką do mięsa.
4. Myjemy pomidory, przepuszczamy je również przez maszynę do mięsa.
5. Połącz pomidory, smażoną cebulę i marchewkę z grzybami, wlej pozostały olej słonecznikowy, sól i pieprz do smaku.
6. Smażyć kawior na patelni przez 50 minut, okresowo mieszać.
przenieś zawartość patelni do czystych, suchych słoików, ostudź, przechowuj w lodówce.
podawaj na stole jako przekąskę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Borowiki, muchówki - 19 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g