mintaj w cieście na piwie
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1. Jeśli ryba jest zamrożona, należy ją najpierw rozmrozić. Obierz łuskę, usuń głowę, ogon i czarny film w środku. Umyj go i pokrój na porcje. Przenieś do naczynia, dodaj sól i pieprz, pozostaw na 15 minut do marynowania.
2. Do ciasta wymieszaj wszystkie składniki i ubij trochę, aż wszystkie grudki się rozpuszczą.
3. Rozgrzej patelnię i wlej trochę oleju. Zanurz kawałki ryby w cieście i umieść na gorącej patelni. Po usmażeniu z jednej strony przesuwamy szpatułkę na drugą. Gotową rybę można lekko skropić sokiem z cytryny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g