surówka z kapusty marchewka i papryka

pyszna i niezwykle łatwa do przygotowania sałatka! Spróbuj! porozmawiajmy o kapuście? Gdy tylko ludzie nie odpowiedzieli w odpowiedzi na "barskie" jedzenie. Na przykład coleslaw nie może być dobrym posiłkiem, czy będziesz pełny liści kapusty? Dlatego sałatka z kapusty była często wykluczana z menu wielu patosów. Tak, jarmuż stał się dziś zwykłym codziennym jedzeniem. I wielu nie może zrozumieć pochwał śpiewanych temu warzywu przez starożytnych historyków i lekarzy. A dziś większość, przyzwyczajona do prostego Oliviera, śledzia pod futrem i sałatki z kraba, zapomniała o tak przydatnym przepisie kulinarnym jak sałatka z kapusty. Tymczasem wszystko to jest wypełnione majonezem, który dla wielu jest ciężki dla żołądka. Wiem, że dziś wiele osób liczy kalorie. Dlatego chcę zaoferować im przepis na super smaczną sałatkę bez majonezu. Zapewniam cię, że był wielokrotnie wypróbowywany i akceptowany przez rodzinę i przyjaciół. Tę sałatkę można nazwać witaminą, ponieważ zawiera magazyn witamin. I jest w mocy każdej gospodyni.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 53 % 8 g
węglowodany 40 % 6 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

więc posiekaj cienką świeżą kapustę. Następnie dodaj go lekko. I natychmiast zaczynamy delikatnie zgniatać czystymi rękami, aż sok zacznie płynąć. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Następnie pokrój cytrynę na pół, wyciśnij sok-trochę. Następnie dodaj tutaj oliwę z oliwek. Aby pachniało pysznie, posyp nasze danie kminkiem. Nie lubisz kwaśno-słonego smaku? Nie ma problemu-dodaj trochę cukru do sałatki. Możesz posiekać gałązkę koperku lub pietruszki i położyć warzywa na wierzchu lub wymieszać z sałatką. Nie zaopatrzyłeś się w kminek? Nie ma znaczenia - możesz dodać obrane prażone nasiona. Nie zapomnij o zielonej cebuli-smacznej i zdrowej.
pamiętaj, że kapusta była chwalona i nie bez powodu. To warzywo poprawia metabolizm. Kapusta korzystnie wpływa na układ nerwowy. W chorobach wątroby i zapaleniu żołądka nie ma nic lepszego niż sok z kapusty. Pacjenci z cukrzycą polecają go w menu. Mieszanka solanki kiszonej kapusty z sokiem pomidorowym była wcześniej leczona z powodu poważnych dolegliwości. Bolące stawy i czyraki, osoby z bólem głowy i oparzeniami pomagają świeżym liściom kapusty. A przy dusznicy bolesnej kapusta jest najlepszym płukaniem sokiem z kapusty z miodem. Sok z kapusty stosuje się również w kosmetologii.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy