ciepła sałatka z borowikami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
pokrój filet z kurczaka na kawałki o długości 3 cm, szerokości 1 cm.
smażyć w roślinie.olej do połowy ugotowany, pieprz, sól, przenieś na patelnię.
pokrój cebulę w paski, lekko podsmaż.
pokrój borowiki, Dodaj do cebuli, smaż, sól, pieprz.
wymieszaj z filetem z kurczaka.
wlać majonez, gotować na wolnym ogniu przez 7 minut.
smażyć w roślinie.olej do połowy ugotowany, pieprz, sól, przenieś na patelnię.
pokrój cebulę w paski, lekko podsmaż.
pokrój borowiki, Dodaj do cebuli, smaż, sól, pieprz.
wymieszaj z filetem z kurczaka.
wlać majonez, gotować na wolnym ogniu przez 7 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g