podudzie z kurczaka w marynacie miodowej

niesamowity smak! Szybko, prosto i apetycznie! Hostessy zyskają! Szybko. Łatwo. Smacznie.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 14 g
tłuszcze 42 % 16 g
węglowodany 21 % 8 g
244 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

opłucz udka z kurczaka, a następnie zrób marynatę.
musisz wymieszać sok z cytryny (1 cytryna) z czterema łyżkami miodu, czterema łyżkami oliwy z oliwek. Sól, pieprz (czerwona mielona papryka).
włóż cztery łyżki musztardy, dodaj paprykę, dobrze wymieszaj.
napełnij podudzia marynatą i trzymaj przez godzinę w lodówce.
po udku usmaż na patelni na złoty kolor.
teraz włóż wszystko do naczynia do pieczenia, przykryj folią.
udko z kurczaka w piekarniku powinno spędzić dwadzieścia minut, ustawić temperaturę na 180.
do dekoracji można podać ryż, ziemniaki, makaron lub dowolne warzywa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g

Podobne przepisy