stek z pasztecika

Opcja Niestandardowa! Niech wszyscy będą zaskoczeni twoimi umiejętnościami!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 11 g
tłuszcze 74 % 42 g
węglowodany 7 % 4 g
418 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

to jedzenie jest uwielbiane w całej Azji. Stado z paszy nie jest trudne do przygotowania, a przyjemność z niego to morze. Przepis na stek jest taki-wymieszaj wszystko, czego potrzebujesz do marynaty w dużym rondlu. Wyciśnij sok z cytryny. Drobno posiekaj cebulę i koperek, a czosnek możesz zetrzeć i zmiażdżyć. Wysyłamy tam kawałek mięsa i zostawiamy na noc w lodówce. Jeśli się spieszysz, możesz marynować tylko przez dwie godziny, chociaż wynik w tym przypadku będzie znacznie gorszy.

ugotowane mięso smażymy na patelni na średnim ogniu przez pięć minut z każdej strony, a następnie odstawiamy, aby sok wyszedł z mięsa. Aby to zrobić, pół-smażone mięso powinno stać przez 5-10 minut. Następnie kroimy go w poprzek włókien na niezbyt grube kawałki i ponownie smażymy do miękkości. Gotowość steku zależy od smaku zjadacza. Niektórzy lubią stek z krwią, a inni dobrze wysmażony.
dlatego pamiętaj, aby zapytać obecnych, jakie mięso preferują.
osobno kładziemy przystawki i sałatki na stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sos chili - 98   kcal/100g

Podobne przepisy