skład / składniki
metoda gotowania
to jedzenie jest uwielbiane w całej Azji. Stado z paszy nie jest trudne do przygotowania, a przyjemność z niego to morze. Przepis na stek jest taki-wymieszaj wszystko, czego potrzebujesz do marynaty w dużym rondlu. Wyciśnij sok z cytryny. Drobno posiekaj cebulę i koperek, a czosnek możesz zetrzeć i zmiażdżyć. Wysyłamy tam kawałek mięsa i zostawiamy na noc w lodówce. Jeśli się spieszysz, możesz marynować tylko przez dwie godziny, chociaż wynik w tym przypadku będzie znacznie gorszy.
ugotowane mięso smażymy na patelni na średnim ogniu przez pięć minut z każdej strony, a następnie odstawiamy, aby sok wyszedł z mięsa. Aby to zrobić, pół-smażone mięso powinno stać przez 5-10 minut. Następnie kroimy go w poprzek włókien na niezbyt grube kawałki i ponownie smażymy do miękkości. Gotowość steku zależy od smaku zjadacza. Niektórzy lubią stek z krwią, a inni dobrze wysmażony.
dlatego pamiętaj, aby zapytać obecnych, jakie mięso preferują.
osobno kładziemy przystawki i sałatki na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g