skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo szybko i łatwo ugotować smażonego mintaja pod pikantną orientalną marynatą, którą wielu z pewnością pokocha ze względu na swój wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania smażonej ryby marynowanej w bogatym sosie sojowym.
Krok 2:
Rozpocznij gotowanie i pokrój jeden kilogram obranego mintaja na porcje, który następnie włóż do głębokiej miski.
Krok 3:
Wlej rybę do miski z pięcioma łyżkami sosu sojowego.
Krok 4:
Wlej do miski do smaku przyprawę do ryb, która zawiera imbir, kolendrę, czarny pieprz i cebulę.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj rybę w misce rękami i pozostaw na trzy godziny, podczas których kilkakrotnie wymieszaj rybę, aby była dobrze nasycona przyprawami.
Krok 6:
Po upływie czasu wlej pięćdziesiąt gramów najwyższej jakości mąki pszennej do głębokiego talerza i dokładnie zwiń w nim każdy kawałek ryby.
Krok 7:
Umieść odpowiednią patelnię na kuchence i wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego, który następnie podgrzej, a następnie umieść kawałki ryby na patelni niezbyt blisko siebie, aby ryba nie była gotowana i dobrze smażona.
Krok 8:
Smaż kawałki ryby przez cztery minuty z każdej strony na złoty kolor na kuchence o temperaturze nieco wyższej niż średnia.
Krok 9:
Ułóż ugotowaną rybę na porcjowanych talerzach i podawaj.
Krok 10:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie soczystego i pysznego mintaja smażonego na patelni pod pikantną orientalną marynatą! Pamiętaj, aby przygotować pyszne danie z niedrogiej ryby marynowanej w sosie sojowym, który okazuje się soczysty i niezwykle delikatny, a na pewno nie pożałujesz! Wykonane w pośpiechu danie z niedrogiej ryby marynowanej w bogatym sosie sojowym zgodnie z naszym przepisem i podawane na wspólny lunch lub kolację, zawsze jest spożywane z wielką przyjemnością! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g