pieczony mintaj marynowany w sosie sojowym

szybkie danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Bardzo prosty przepis na smażonego mintaja marynowanego w bogatym sosie sojowym na patelni, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 14 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 30 % 8 g
115 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo szybko i łatwo ugotować smażonego mintaja pod pikantną orientalną marynatą, którą wielu z pewnością pokocha ze względu na swój wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania smażonej ryby marynowanej w bogatym sosie sojowym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpocznij gotowanie i pokrój jeden kilogram obranego mintaja na porcje, który następnie włóż do głębokiej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej rybę do miski z pięcioma łyżkami sosu sojowego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej do miski do smaku przyprawę do ryb, która zawiera imbir, kolendrę, czarny pieprz i cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj rybę w misce rękami i pozostaw na trzy godziny, podczas których kilkakrotnie wymieszaj rybę, aby była dobrze nasycona przyprawami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po upływie czasu wlej pięćdziesiąt gramów najwyższej jakości mąki pszennej do głębokiego talerza i dokładnie zwiń w nim każdy kawałek ryby.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść odpowiednią patelnię na kuchence i wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego, który następnie podgrzej, a następnie umieść kawałki ryby na patelni niezbyt blisko siebie, aby ryba nie była gotowana i dobrze smażona.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smaż kawałki ryby przez cztery minuty z każdej strony na złoty kolor na kuchence o temperaturze nieco wyższej niż średnia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułóż ugotowaną rybę na porcjowanych talerzach i podawaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie soczystego i pysznego mintaja smażonego na patelni pod pikantną orientalną marynatą! Pamiętaj, aby przygotować pyszne danie z niedrogiej ryby marynowanej w sosie sojowym, który okazuje się soczysty i niezwykle delikatny, a na pewno nie pożałujesz! Wykonane w pośpiechu danie z niedrogiej ryby marynowanej w bogatym sosie sojowym zgodnie z naszym przepisem i podawane na wspólny lunch lub kolację, zawsze jest spożywane z wielką przyjemnością! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy