pieczony chleb pita z mieszanym nadzieniem

szybkie w przygotowaniu smażone bułki pita. Pieczony chleb pita z mieszanym nadzieniem to prosta, ale bardzo smaczna przekąska, która nie pozostawi nikogo obojętnym!
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 14 g
tłuszcze 44 % 19 g
węglowodany 23 % 10 g
267 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Ta przekąska jest lepiej przygotowana z częściowo wędzoną kiełbasą. Jajka ugotować i schłodzić. Schłodzone jajka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Ser również zetrzeć na grubej tarce, kiełbasę pokroić w drobną kostkę, drobno posiekać warzywa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W głębokiej misce połącz wszystkie składniki przygotowane do nadzienia. Sól masę (nie przesadzaj, pamiętaj, że ser i kiełbasa są już słone), pieprz, dodaj śmietanę i mieszaj, aż będzie gładka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój chleb pita na kwadraty, połóż nadzienie na jednej krawędzi chleba pita i zawiń chleb pita w bułkę. Gotowe bułki smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż je na ręczniku papierowym, pozbywając się nadmiaru oleju, a następnie przenieś na talerz. Rezultatem jest szybka, gorąca przekąska, która świetnie nadaje się na piknik.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przystawka w chlebie pita z kiełbasą, serem i jajkami (pieczony chleb pita) jest gotowa! Smacznego!

przekąski pita świetnie nadają się na świąteczny stół i jest to całkiem naturalne, ponieważ są niezwykle łatwe do przygotowania, koszty czasu są minimalne, a co najważniejsze – okazują się bardzo apetyczne i oferują szeroką gamę odmian nadzienia. Jeśli zdecydujesz się przygotować przekąski z chleba pita na świątecznym stole, do nadzienia możesz wybrać różne składniki-warzywa, mięso, kurczaka, ser, grzyby, paluszki krabowe itp. Taka oryginalna porcja przystawki z pewnością zaskoczy gości. Pyszne i proste przekąski można przygotować, smażąc chleb pita. Możesz zawinąć nadzienie mięsne w chleb pita, możesz smażyć chleb pita z serem itp.Pieczony chleb pita z nadzieniem to łatwe do przygotowania, bardzo smaczne danie, które można podawać na śniadanie, do piwa i jako przekąskę. Nadzienie może być prawie dowolne - według Twojego gustu lub tego, co jest dostępne. Proste, szybkie i smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy