skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Ta przekąska jest lepiej przygotowana z częściowo wędzoną kiełbasą. Jajka ugotować i schłodzić. Schłodzone jajka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Ser również zetrzeć na grubej tarce, kiełbasę pokroić w drobną kostkę, drobno posiekać warzywa.
Krok 2:
W głębokiej misce połącz wszystkie składniki przygotowane do nadzienia. Sól masę (nie przesadzaj, pamiętaj, że ser i kiełbasa są już słone), pieprz, dodaj śmietanę i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 3:
Pokrój chleb pita na kwadraty, połóż nadzienie na jednej krawędzi chleba pita i zawiń chleb pita w bułkę. Gotowe bułki smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor.
Krok 4:
Rozłóż je na ręczniku papierowym, pozbywając się nadmiaru oleju, a następnie przenieś na talerz. Rezultatem jest szybka, gorąca przekąska, która świetnie nadaje się na piknik.
Krok 5:
Przystawka w chlebie pita z kiełbasą, serem i jajkami (pieczony chleb pita) jest gotowa! Smacznego!
przekąski pita świetnie nadają się na świąteczny stół i jest to całkiem naturalne, ponieważ są niezwykle łatwe do przygotowania, koszty czasu są minimalne, a co najważniejsze – okazują się bardzo apetyczne i oferują szeroką gamę odmian nadzienia. Jeśli zdecydujesz się przygotować przekąski z chleba pita na świątecznym stole, do nadzienia możesz wybrać różne składniki-warzywa, mięso, kurczaka, ser, grzyby, paluszki krabowe itp. Taka oryginalna porcja przystawki z pewnością zaskoczy gości. Pyszne i proste przekąski można przygotować, smażąc chleb pita. Możesz zawinąć nadzienie mięsne w chleb pita, możesz smażyć chleb pita z serem itp.Pieczony chleb pita z nadzieniem to łatwe do przygotowania, bardzo smaczne danie, które można podawać na śniadanie, do piwa i jako przekąskę. Nadzienie może być prawie dowolne - według Twojego gustu lub tego, co jest dostępne. Proste, szybkie i smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g