skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować pyszne ciasta bez drożdży, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:

Zaczynamy przygotowywać nadzienie do ciast i kroimy niezbyt duże trzysta gramów pieczarek.
Krok 3:

Rozłóż pokrojone grzyby na patelni umieszczonej na kuchence.
Krok 4:

Mieszając smażyć grzyby na suchej patelni, włączając piec do temperatury nieco większej niż średnia.
Krok 5:

Gotuj w rondlu, aż sześćset gramów ziemniaków będzie całkowicie ugotowanych.
Krok 6:

Pokrój dość drobno jedną główkę cebuli.
Krok 7:

Rozłóż posiekaną cebulę na patelni z grzybami, a następnie dodaj do niej sól do smaku.
Krok 8:

Wymieszaj wszystkie składniki na patelni i kontynuuj smażenie grzybów z cebulą.
Krok 9:

Rozłóż pięćdziesiąt gramów masła na patelni, a następnie dodaj czarny pieprz do smaku i wymieszaj.
Krok 10:

Kontynuujemy duszenie grzybów w niskiej temperaturze pieca przez około pięć minut.
Krok 11:

Ugniataj tłuczone ziemniaki w rondlu.
Krok 12:

Włóż smażone grzyby z patelni do garnka z ziemniakami.
Krok 13:

Dobrze wymieszaj ziemniaki z grzybami, a następnie odłóż patelnię z przygotowanym nadzieniem i pozwól jej ostygnąć.
Krok 14:

Zaczynamy przygotowywać ciasto i wkładamy jedno żółtko do miski objętościowej, a następnie wlewamy do niej jedną łyżeczkę soli i mieszamy.
Krok 15:

Wlej czterysta mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 16:

W częściach przesiać pięćset gramów mąki pszennej do miski z kefirem i dodać do niej jedną łyżeczkę sody.
Krok 17:

Wymieszaj wszystkie składniki w misce zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
Krok 18:

Zagnieść ciasto w misce o wymaganej konsystencji i wlać do niej trzy łyżki oleju roślinnego.
Krok 19:

Dokładnie zagnieść ciasto rękami przez około siedem minut, następnie przykryć miskę ręcznikiem kuchennym i odstawić ciasto na piętnaście minut.
Krok 20:

Smarujemy ręce i stół niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie rozprowadzamy na nim ciasto, które następnie ugniatamy i dzielimy na kilka identycznych kawałków.
Krok 21:

Ugniataj każdy kawałek ciasta na tortillę o pożądanym rozmiarze.
Krok 22:

Rozłóż na przemian wymaganą ilość przygotowanego nadzienia na każdym cieście.
Krok 23:

Dobrze łączymy brzegi tortilli z nadzieniem.
Krok 24:

Nadajemy ciastom pożądany kształt.
Krok 25:

Wlej wymaganą ilość oleju roślinnego na patelnię i dobrze go podgrzej, a następnie włóż placki na patelnię.
Krok 26:

Smażyć placki na patelni z każdej strony na złoty kolor.
Krok 27:

Rozłóż ugotowane placki z patelni na talerzu.
Krok 28:

Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i herbatą dla wszystkich!
smażone placki z ziemniakami i grzybami. Cóż, bardzo prosty przepis na ciasto kefirowe! Uwielbiane przez wszystkich-domowe smażone placki nadziewane ziemniakami i aromatycznymi grzybami! Przepis na te różowe, bujne, soczyste ciasta jest prosty i Dostępny dla każdej gospodyni domowej. Poradzą sobie z tym wszyscy bez wyjątku. Najważniejsze jest, aby zrobić odpowiednie ciasto na zwiewne ciasta, które jest puszyste i lekkie. Takie pyszne smażone ciasta są wysoko cenione na każdym, nawet na świątecznym stole.
nadzienie do tych ciast jest przygotowywane z ziemniakami i grzybami, więc zawsze okazuje się delikatne i pachnące. Gotuj i ciesz się! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g


