Szybka Pizza a la placki kefirowe na patelni

przygotowanie tego dania nie wymaga specjalnych umiejętności! Świetny przepis na szybkie przygotowanie pachnącej pizzy z ciasta bez drożdży na patelni, która z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy dobrym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 36 % 12 g
węglowodany 39 % 13 g
191 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną leniwą pizzę a la naleśniki, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj sto pięćdziesiąt gramów twardego sera do dużej miski na drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wytnij sto pięćdziesiąt gramów surowej wędzonej kiełbasy dowolną średnią kostką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż pokrojoną kiełbasę do miski z serem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój dwa pikle w średnią kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj pokrojone ogórki do miski z kiełbasą i serem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój jednego pomidora w średnią kostkę i włóż do miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posiekaj warzywa dość drobno według własnych upodobań.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj posiekane warzywa do wspólnej miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozbij dwa jaja kurze do małej miski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze wymieszaj jajka w misce.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej trzysta pięćdziesiąt mililitrów kefiru do kubka i dodaj jajka.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj dwie łyżki 15% kwaśnej śmietany do kubka z kefirem i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlej dwieście pięćdziesiąt gramów mąki do głębokiej miski i dodaj do niej pół łyżeczki sody.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj jedną trzecią łyżeczki chmielu suneli do miski z mąką.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wlej mąkę do dużej miski.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Wlej kefir z różnymi dodatkami do dużej miski i wymieszaj.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Mieszając wszystkie składniki w misce, zagniatamy ciasto i odstawiamy na piętnaście do dwudziestu minut.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Pamiętaj, aby jeszcze raz wymieszać ciasto przed pieczeniem.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozłóż ciasto na jednej łyżce stołowej na patelni rozgrzanej na kuchence z dodatkiem oleju roślinnego.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Smaż pizzę z jednej strony na złoty kolor, po czym odwróć ją i przykryj pokrywką, gotuj przez kolejną minutę, a następnie rozłóż na talerzu.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

soczysta, aromatyczna i niesamowicie pyszna leniwa Pizza na patelni na kefirze w 10 minut! Najprostsza i najsmaczniejsza Pizza kefirowa to wspaniały prosty przepis z tego, co jest w lodówce na obfite śniadanie lub obfity lunch! Zaledwie kilka minut i pożywne, ulubione danie każdego zostanie podane na stole! W tak leniwej pizzy na patelni jest minimum ciasta i maksimum nadzienia, więc każdego dnia zdobywa tysiące nowych fanów. To idealna uczta dla tych, którzy chcą cieszyć się pysznością bez dodatkowego wysiłku! Jak gotować pizzę w 10 minut na patelni, uważnie przyglądamy się prostemu przepisowi na pizzę kefirową.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal / 100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona na surowo - 530   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Soda oczyszczona - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy