lecho z papryki i pomidora z jajkiem i mielonym mięsem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę w kostkę.
Krok 2:
Pokrój paprykę w kostkę.
Krok 3:
Pokrój pomidory w kliny po 4-6 kawałków.
Krok 4:
Ubij jajka trzepaczką.
Krok 5:
Smaż cebulę na oleju przez 3 minuty, mieszając. Dodaj paprykę, mieszając smaż warzywa do miękkości.
Krok 6:
Dodaj mięso mielone, smaż, aż mięso mielone stanie się białe.
Krok 7:
Dodaj pomidory, mieszając, na dużym ogniu, gotuj, aż pomidory będą miękkie.
Krok 8:
Dodaj sól, przyprawy.
Krok 9:
Napełnij wszystko jajkami. Lekko wymieszaj warzywa łopatką.
Krok 10:
Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż jajka się ugotują.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g