skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznej sałatki dietetycznej z warzyw.
Krok 2:
Pokrój dwie głowy cebuli na cienkie półpierścienie.
Krok 3:
Włóż posiekaną cebulę do głębokiej miski.
Krok 4:
Pokrój jedną gotowaną marchewkę w dowolne paski.
Krok 5:
Rozłóż marchewki pokrojone w paski w misce na cebulę.
Krok 6:
Pokrój jeden ugotowany burak w dowolne paski.
Krok 7:
Włóż buraki pokrojone w paski do miski z marchewką i cebulą.
Krok 8:
Dodaj dwie łyżki octu jabłkowego do miski z posiekanymi warzywami.
Krok 9:
Dodaj sól do miski z warzywami do smaku.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i pozostaw sałatkę na piętnaście minut.
Krok 11:
Cztery małe solone lub kiszone ogórki kroimy w dowolne paski.
Krok 12:
Drobno posiekaj i posiekaj warzywa według własnych upodobań.
Krok 13:
Rozłóż pokrojone ogórki z ziołami we wspólnej misce z warzywami.
Krok 14:
Dodaj do miski mieszankę papryki według własnych upodobań.
Krok 15:
Dodaj do miski najlepiej niefiltrowany olej roślinny do smaku z pożądaniem.
Krok 16:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 17:
Gotowaną sałatkę warzywną układamy na porcjowanych talerzach.
Krok 18:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
Sałatka z buraków i gotowanej marchewki z octem. Cóż, bardzo prosty przepis na świąteczny stół przynajmniej na obiad przynajmniej na lunch! Najprostsza i najsmaczniejsza sałatka dietetyczna dla pięknej i szczupłej sylwetki z buraków to mój przepis! Kiedy pilnie trzeba schudnąć i oczyścić organizm z toksyn, polecam przygotować to wspaniałe danie warzywne-sałatkę ze słodkiej gotowanej marchewki i zdrowych buraków z ostrą cebulą i pikantnym octem! Ma wyrafinowany, bardzo przyjemny smak, dzięki czemu jest spożywany szybko i łatwo. Przygotuj i koniecznie spróbuj, aby cieszyć się prawdziwą ucztą z tej wspaniałej sałatki! Sałatki warzywne z ziołami są przygotowywane bezpośrednio przed użyciem, po dressingu należy je podać na stole nie później niż trzydzieści minut. Świeże sałatki warzywne są wrażliwe na sól, sok zaczyna szybko uwalniać się z produktów roślinnych i gromadzić się na dnie miski. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g