Bila po wiejsku

niesamowicie pyszny lunch dla całej rodziny! Koniecznie spróbuj! przystępnie Wiejskie klopsiki są pyszne i proste.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 12 % 2 g
węglowodany 71 % 12 g
77 kcal
IG: 92 / 0 / 8

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
zetrzyj ziemniaki na grubej tarce

zetrzyj dynię na grubej tarce

pokrój kiełbasę
pieczarki smażyć z cebulą

wymieszaj z kiełbasą
teraz usmaż-łyżką na patelni-starte ziemniaki

na wierzchu nadzienie z grzybów i kiełbasy
Top-tarta Dynia

Odwróć naszą bilę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy