Bila po wiejsku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj ziemniaki na grubej tarce
zetrzyj dynię na grubej tarce
pokrój kiełbasę
pieczarki smażyć z cebulą
wymieszaj z kiełbasą
teraz usmaż-łyżką na patelni-starte ziemniaki
na wierzchu nadzienie z grzybów i kiełbasy
Top-tarta Dynia
Odwróć naszą bilę.
zetrzyj dynię na grubej tarce
pokrój kiełbasę
pieczarki smażyć z cebulą
wymieszaj z kiełbasą
teraz usmaż-łyżką na patelni-starte ziemniaki
na wierzchu nadzienie z grzybów i kiełbasy
Top-tarta Dynia
Odwróć naszą bilę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g