skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w mojej rodzinie zwyczajowo w niedziele, zwłaszcza rano, przygotowuję coś specjalnego z jedzenia. Mięso, które proponuję przygotować według tego przepisu kulinarnego, bardzo ci się spodoba. Gotowanie mięsa w cieście! W naszej rodzinie nazywa się to zwykłymi kawałkami.
przed usmażeniem marynuj. W czym? Oczywiście w majonezie. Wtedy okazuje się bardzo miękki i soczysty. Dodając trochę soku z cytryny, uzyskaj potrzebną kwaskowatość. Nawiasem mówiąc, robię to, kiedy gotuję kebaby.
więc pokrój wieprzowinę na plastry o grubości 2 cm. w poprzek włókien. Napełnij mięso majonezem. Nawiasem mówiąc, możesz sam przygotować to wypełnienie. Użyj jednego rafinowanego oleju, surowego jajka, soli i pieprzu, ubijając masę, aż uzyskasz konsystencję zwykłego majonezu.
następnie zanurz kawałki mięsa w sosie. Włóż je do lodówki. A po chwili je usmażymy. Możesz obtoczyć je w mące lub bułce tartej – będzie jak ciasto. I możesz zrobić sam ciasto osobno – z jednego jajka, soli i mąki.
lubię dodawać do ciasta więcej czarnego pieprzu.
smażyć z obu stron na warzywach(lub możesz na kremowym!) olej. Zróbmy średni ogień.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g