placki rybne z morszczuka ze śmietaną w kaszy manny
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc pokrój filet z morszczuka na duże kawałki, a następnie posiekaj blenderem. Posiekaj obraną głowę cebuli w ten sam sposób. Wymieszaj cebulę z mieloną rybą, dodając sól morską i biały pieprz. Następnie wymieszaj jajko kurze i 30 gramów semoliny z mielonym mięsem. Wlej śmietanę i dobrze wymieszaj. Wysyłamy powstałe mięso mielone do ostygnięcia przez 30 minut. Po upływie czasu Rzeźbimy małe kotlety, panierujemy w kaszy manny i smażymy z obu stron na średnim ogniu. Kotlety z morszczuka ze śmietaną są gotowe, podajemy je ze smażoną brukselką i brokułami lub z tłuczonymi ziemniakami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g