danie z sandacza-kije rybne
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek bierzemy mleko i dokładnie moczymy w nim chleb. Teraz wstępnie umyte w zimnej wodzie filety z sandacza wraz z cebulą i namoczonym chlebem przechodzą przez maszynę do mięsa. Dodaj jajko, sól i pieprz do smaku do powstałej masy i dokładnie wymieszaj.
powstałą mieloną rybę dzielimy na małe bibułki, zwijamy w bułkę tartą i smażymy na patelni z wystarczającą ilością oleju, aż powstanie złoty kolor.
przed podaniem polej roztopionym masłem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g