skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj połowę mleka(1 szklanka) z drożdżami i cukrem i umieść na 10 minut w ciepłym miejscu.
Krok 2:
Wlej pozostałe mleko do rondla, dodaj jajko, 2 łyżki. l. stopione masło i szklanka mąki, dodaj tutaj mleko zmieszane z drożdżami.
Krok 3:
Stopniowo dodawaj mąkę.
Krok 4:
Aż ciasto będzie elastyczne i przestanie przyklejać się do dłoni.Przykryj garnek pokrywką i umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
Krok 5:
Posiekaj kapustę i smaż, aż zmięknie. Możesz smażyć na maśle.
Krok 6:
Następnie dodaj jajka na twardo, pieprz i sól do smaku. Kontynuuj duszenie, aż będzie miękkie.
Krok 7:
Uformuj kiełbasę z ciasta i pokrój ją na kawałki, które następnie zwiń kulki.
Krok 8:
Z każdej kulki zrób tortillę.
Krok 9:
Umieść nadzienie na środku. Ściśnij krawędzie.
Krok 10:
Na wyłożonej folią blasze do pieczenia ułóż powstałe placki, odstaw na odległość.
Krok 11:
Posmaruj żółtkiem. Następnie piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Krok 12:
Na wierzchu posmarowałem gotowe placki masłem.
Krok 13:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g