Wołowina z warzywami na patelni wok

delikatne mięso, soczyste warzywa-przygotuj przepyszne i bardzo smaczne danie! Kiedy chcę rozpieszczać krewnych, gotuję to danie. Bardzo smaczne, a na patelni wok okazuje się absolutnie wyjątkowy!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 22 % 5 g
węglowodany 48 % 11 g
114 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 10 min

1. Połącz przyprawy, sól i ocet balsamiczny. W tej mieszance marynuj wołowinę przez kilka godzin. Pozostaw szczyptę przypraw do gotowania.
2. Warzywa umyć, obrać i pokroić w wygodny sposób na małe kawałki.
3. Połóż mięso w całym kawałku na dnie patelni z oliwą z oliwek, połóż warzywa - pomidory, cebulę, bakłażan, marchewkę, ziemniaki wokół i na wierzchu.
4. Posyp szczyptą przypraw, polej sosem sojowym.
5. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1,5 do 2 godzin pod przykryciem.

gotowe, pokrój mięso na kawałki i podawaj z warzywami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy