Wołowina z warzywami na patelni wok
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Połącz przyprawy, sól i ocet balsamiczny. W tej mieszance marynuj wołowinę przez kilka godzin. Pozostaw szczyptę przypraw do gotowania.
2. Warzywa umyć, obrać i pokroić w wygodny sposób na małe kawałki.
3. Połóż mięso w całym kawałku na dnie patelni z oliwą z oliwek, połóż warzywa - pomidory, cebulę, bakłażan, marchewkę, ziemniaki wokół i na wierzchu.
4. Posyp szczyptą przypraw, polej sosem sojowym.
5. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1,5 do 2 godzin pod przykryciem.
gotowe, pokrój mięso na kawałki i podawaj z warzywami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g