skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować klopsiki, weź miskę wolumetryczną i włóż do niej sześćset gramów mieszanego mięsa mielonego, a następnie włóż dwieście gramów ryżu gotowanego do połowy ugotowanego i jedną główkę drobno posiekanej cebuli do miski, a następnie rozbij jedno jajko kurze do miski.
Krok 2:
Dodaj sól do miski z mielonym mięsem do smaku, mieszankę zmielonej Czerwonej z czarną papryką i pół łyżeczki suszonego czosnku.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce rękami, a następnie ubij ugotowane mięso mielone i daj mu trochę czasu na zaparzenie.
Krok 4:
Aby przygotować sos do sosu, umieść patelnię na kuchence i wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego, a następnie włóż drobno posiekaną jedną dużą główkę cebuli na patelnię, jedną marchewkę startą na drobnej tarce, a następnie wymieszaj i smaż, aż cebula będzie przezroczysta i miękka marchewka na średnim ogniu pieca.
Krok 5:
Wlej jedną trzecią łyżeczki soli, jedną łyżeczkę cukru, jedną łyżeczkę papryki na patelnię ze smażonymi warzywami, rozłóż cztery łyżki koncentratu pomidorowego i dodaj dwa liście laurowe.
Krok 6:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów przegotowanej wody na wspólną patelnię i wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 7:
Przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie sosu pomidorowego przez piętnaście minut na umiarkowanym ogniu kuchenki.
Krok 8:
Wlej mieszankę suszonych ziół na patelnię z sosem pomidorowym według własnego uznania, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw sos na chwilę.
Krok 9:
Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie uformuj klopsiki z wymaganej ilości mięsa mielonego i zwiń je w mąkę, a następnie włóż na patelnię i smaż, aż z obu stron powstanie złoty kolor na wysokim ogniu kuchenki.
Krok 10:
Smaż klopsiki z obu stron na patelni z sosem pomidorowym, a następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie klopsików przez trzydzieści do trzydziestu pięciu minut.
Krok 11:
Ułóż ugotowane klopsiki na talerzu z dodatkami według własnych upodobań i podawaj.
Krok 12:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie pachnących bujnych klopsików i jednocześnie klopsików mięsnych z ryżem w pikantnym sosie pomidorowym. Pamiętaj, aby przygotować soczyste i apetyczne klopsiki w sosie pomidorowym z przyprawami zgodnie z naszym przepisem, będą one korzystną opcją dla każdego przystawki i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g