skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makaron z gulaszem na patelni? Przygotuj jedzenie. Mam gulasz wołowy, ale możesz wziąć każdy inny. To samo z makaronem-nie ma znaczenia, który weźmiesz. Marchewki dobrze umyć i osuszyć serwetkami.
Krok 2:
Obierz cebulę, umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Aby zapobiec łzawieniu oczu, zwilż nóż w zimnej wodzie.
Krok 3:
Zetrzyj obrane marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Zagotuj 2 litry wody w rondlu. Dodaj sól, wrzuć makaron do wrzącej wody. Wymieszaj, aby nie przykleiły się do dna. Gotuj makaron przez wskazany czas na opakowaniu. Następnie wrzuć je do durszlaka.
Krok 5:
Podgrzej patelnię, dodaj do niej tłuszcz z gulaszu. Jeśli masz gulasz bez tłuszczu, wlej trochę oleju roślinnego na patelnię. Poczekaj, aż tłuszcz się rozpuści.
Krok 6:
Dodaj posiekaną cebulę i startą marchewkę na patelnię. Smaż warzywa przez około 3-5 minut, mieszając je, aby się nie przypaliły.
Krok 7:
Dodaj gulasz na patelnię. Możesz najpierw rozbić kawałki mięsa na mniejsze części. Smaż gulasz z warzywami przez około 7-10 minut. Możesz przykryć patelnię pokrywką i zmniejszyć ciepło, aby warzywa były miękkie.
Krok 8:
Dodaj ugotowany makaron do gulaszu na patelni. Wymieszać. Przykryj patelnię pokrywką i pozwól im dusić się na małym ogniu przez dosłownie kilka minut. Jeśli lubisz bardziej soczysty drugi, możesz wlać trochę przegotowanej wody na patelnię.
smak potrawy w tym przepisie zależy przede wszystkim od wyboru gulaszu. Bez względu na to, z jakiego mięsa jest zrobiony, zrobi to wszystko-wołowina, wieprzowina, mięso końskie. Najważniejsze jest to, że jest to produkt wysokiej jakości wykonany zgodnie z GOST. W takim gulaszu w składzie tylko mięso, cebula, sól i przyprawy, nie ma zbędnych dodatków i konserwantów.
to samo dotyczy makaronu. Spróbuj wybrać makaron zrobiony z mąki z pszenicy durum - nie gotuje się i jest znacznie smaczniejszy i zdrowszy.
kształt makaronu może być dowolny, wybierz według własnego gustu. Tylko jeśli chcesz ugotować spaghetti, lepiej nie mieszać ich z gulaszem na patelni. Najpierw włóż makaron do talerza, a na wierzchu mięso.
możesz dodać swoje ulubione przyprawy do gulaszu. Mam ich dość w mięsie, więc nie dodałam.
nie trzeba dodawać marchewki, wystarczy jedna cebula.
aby uczynić danie bardziej interesującym, dodaj puree pomidorowe do warzyw, a następnie makaron z sosem pomidorowo-mięsnym, takim jak Bolognese.
podczas serwowania możesz posypać makaron posiekanymi ziołami.
jak gotować makaron? Weź przestronny rondel, wlej wodę na 100 gramów makaronu 1 litr wody. Najważniejsze jest to, że produkty swobodnie pływają w cieczy. Sól do smaku. Doprowadź wodę do wrzenia. Ważne jest, aby włożyć makaron do wrzącej wody, w przeciwnym razie mogą się skleić. Gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż do całkowitego ugotowania lub AL DENTE (czas gotowania jest zawsze podany na opakowaniu). Włóż gotowy makaron do durszlaka i pozwól płynowi spłynąć. Nie warto spłukiwać gotowego makaronu wodą. Jeśli nie planujesz od razu mieszać makaronu z sosem, aby uniknąć sklejania się gorącego makaronu, możesz wysłać go z durszlaka z powrotem do garnka i dodać łyżeczkę oliwy z oliwek (lub kawałek masła)i delikatnie wymieszać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g