roztopione mleko w piekarniku

pyszne mleko dla ukochanej rodziny. Spróbuj! Pyszne ghee - smak mojego dzieciństwa! Kupuję go często w sklepie, ale to nie to samo. Postanowiłem jakoś ugotować go sam, a teraz moje dzieci często piją domowe ghee na popołudniową przekąskę. Kremowe i słodkie, z pyszną & quot; skórką & quot;! Bardzo smaczne z domowymi wypiekami lub naleśnikami.
VesıleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 45 min

1. Zagotuj mleko.
2. Włóż do piekarnika i gotuj w temperaturze 160-180 stopni przez 2,5 godziny. Wyklucz gotowanie. Możesz mniej dusić mleko w piekarniku - wszystko zależy od zawartości tłuszczu w mleku. Mleko o niskiej zawartości tłuszczu marnieje dłużej.

na zdrowie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g

Podobne przepisy