skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec biszkopty rybne w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Wziąłem gotowy filet rybny, mam mintaja, ale lepiej samemu pokroić rybę na filety. Zakupiony filet jest bardzo wodnisty, a ponadto jest znacznie droższy niż cała ryba. Smalec jest niezbędny do zmiękczenia mięsa mielonego, ale jeśli smalec Cię myli, zastąp go taką samą ilością masła.
Krok 2:
Wstępnie rozmrozić filet, umyć i dobrze wycisnąć z nadmiaru wilgoci(jeśli masz go, tak jak ja, kupiony). Pokrój go na średnie kawałki i przełóż przez maszynkę do mięsa z płytkim grillem. Złóż mięso mielone do miski.
Krok 3:
Następnie przełóż smalec przez maszynkę do mięsa i dodaj go do miski z mieloną rybą. Jeśli wziąłeś masło, po prostu pokrój je na małe kawałki i pozwól mu się trochę stopić.
Krok 4:
Obierz cebulę, opłucz i pokrój na kawałki. Przełóż go przez maszynę do mięsa po smalcu. I posiekaj cebulę, a resztę smalcu wyrzucisz z maszynki do mięsa. Dodaj cebulę do miski z mielonym mięsem i smalcem, wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj 3 łyżki bułki tartej do mielonego mięsa. W żadnym wypadku nie powinna to być namoczona bułka ani biały chleb. Ryba przeplatana cebulą jest już dość płynną masą, a po dodaniu takiego chleba lub bułki możesz w ogóle nie zbierać mięsa mielonego. Jeśli chcesz bułkę, po prostu zetrzyj ją na grubej tarce lub posiekaj w blenderze.
Krok 6:
Dodaj jedno jajko, sól, pieprz do miski z mięsem mielonym i mieszaj, aż będzie gładkie. Przykryj miskę mielonego mięsa i pozostaw na 30 minut, aby bułka tarta wchłonęła płyn, a mięso mielone stało się gęste.
Krok 7:
Włącz piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na płaskim talerzu ułóż pozostałą bułkę tartą. Podziel mięso mielone na 5 części, uformuj klopsiki (małe okrągłe kotlety) i zwiń je w bułkę tartą.
Krok 8:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i włóż do niego kliny.
Krok 9:
Wlej trochę gorącej wody do formy-jedną trzecią wysokości klinów. Włóż do gorącego piekarnika i piecz klopsiki przez 20-25 minut, aż będą ugotowane. Powinny być zrumienione z góry. Wyjmij i odstaw na 5-10 minut.
Krok 10:
Smacznego!
takie klopsiki można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, z dowolnym dodatkiem do własnych upodobań. I możesz po prostu pokroić warzywa, dodać warzywa i podać je do klinów.
jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g