skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gniazda mięsne z mięsa mielonego z serem i grzybami w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Aby przygotować gniazda, możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa mielonego lub wziąć różne rodzaje. Będę gotować z mielonej wieprzowiny. Jako nadzienie grzybowe mam grzyby leśne. zostały ugotowane i zamrożone. W razie potrzeby wystarczy je rozmrozić. Wybierz ser według własnych upodobań.
Krok 2:
Cebulę obrać i drobno posiekać. Pokrój również grzyby na mniejsze. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i smaż grzyby z cebulą przez kilka minut. Podczas smażenia cebula stanie się bardziej miękka. płyny wyparują z grzybów i zaczną się trochę smażyć. Lekko posolić grzyby.
Krok 3:
Wymieszaj mięso mielone z solą i przyprawami i uderz w dno miski, aby było gęstsze.
Krok 4:
Z przygotowanego mięsa mielonego uformuj małe kulki. Wciśnij je w tortillę i zrób małe wgłębienie pośrodku, aby wyglądało jak małe gniazdo.
Krok 5:
Umieść trochę startego sera na środku każdego gniazda.
Krok 6:
Następnie wypełnij gniazda nadzieniem grzybowym. Połóż go mocniej.
Krok 7:
Posmaruj wierzch gniazd majonezem i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20-25 minut.
Krok 8:
Po określonym czasie wyjmij formę z piekarnika. Na każdym gnieździe ułożyć pokrojone pomidory i obficie posypać startym serem. Włóż formę z powrotem do piekarnika na kolejne 10-15 minut.
Krok 9:
W tym czasie pomidory będą miały czas na upieczenie i zmiękczenie. Ser całkowicie się stopi. Wyjmij formę z piekarnika i przenieś gniazda mięsne na talerz i podawaj na gorąco! Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mrożone grzyby - 23 kcal/100g