skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułeczki z mięsem mielonym w piekarniku? Przygotuj niezbędne składniki. Mięso mielone, jeśli to konieczne, rozmrozić wcześniej na dolnej półce lodówki. Użyłam mieszanej wieprzowiny i wołowiny, ale każde mięso mielone, takie jak wieprzowina, wołowina lub kurczak, będzie działać. Bajgle lub suszenie muszą być niesłodzone, najlepiej małe.
Krok 2:
Włóż bajgle do głębokiego pojemnika i napełnij ciepłym mlekiem, ale nie gorącym, w przeciwnym razie suszenie może zamienić się w owsiankę. Pozostaw je na około 10-15 minut (czas zależy od wielkości i grubości produktów). Bajgle powinny stać się bardziej miękkie. Ważne jest, aby upewnić się, że zachowują swój kształt i nie pełzają. Od czasu do czasu obracaj bajgle, aby namoczyć je jednakowo ze wszystkich stron. Następnie połóż je na ręcznikach papierowych, aby szkło całe nadmiar mleka.
Krok 3:
Gdy suszenie jest namoczone, przygotuj nadzienie. Obierz średniej wielkości cebulę, spłucz zimną wodą i zetrzyj na drobnej tarce. Jeśli chcesz, cebulę można pokroić nożem tak drobno, jak to możliwe. Wyślij posiekaną cebulę do mielonego mięsa.
Krok 4:
Wbij jedno jajko kurze do mielonego mięsa. Sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie łyżką lub ręką.
Krok 5:
Twardy ser zetrzyj na grubej lub średniej wielkości tarce. Weź dowolny ser, najważniejsze jest to, że jest smaczny i dobrze się topi podczas pieczenia.
Krok 6:
Blachę do pieczenia przykryłam silikonową matą do pieczenia. Jeśli nie masz takiej maty, możesz po prostu nasmarować blachę do pieczenia rafinowanym olejem roślinnym. Ułóż bułeczki w pewnej odległości od siebie. Połóż mięso mielone na środku około łyżeczki. Na wierzch rozdrobniony ser. Wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 25 do 30 minut, aż nadzienie się upiecze.
Krok 7:
Określ dokładny czas za pomocą piekarnika. Gotowe ciepłe nadziewane bułeczki można ułożyć na talerzu z sałatką liściastą, udekorować liśćmi pietruszki lub bazylią. Podawaj ze świeżymi warzywami, ziołami, adjika, sosami.
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
do tego przepisu wystarczy każda forma odporna na ciepło. Jeśli używasz formy silikonowej, nie musisz smarować jej masłem lub margaryną. Ale lepiej jest lekko nasmarować metalowe, ceramiczne lub szklane naczynia olejem roślinnym, aby wypieki się nie przypaliły.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suszenie proste - 341 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g