skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić nadziewane bułki z indyka w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do bułek odpowiedni jest filet z indyka bez kości. Weź surowy wędzony boczek. Ser może być używany przez każdego według własnego gustu, najważniejsze jest to, że można go łatwo zetrzeć i dobrze się stopić.
Krok 2:
Pokrój filet z indyka na 2 części i ubij każdą część młotkiem kuchennym. Mięso jest bardzo delikatne, więc podczas ubijania przykryj je folią spożywczą, aby nie rozerwało się na brzegach. Ubite mięso można posypać solą i przyprawami i pozostawić na kilka minut.
Krok 3:
W tym czasie przygotuj nadzienie. Zetrzyj ser. Drobno posiekaj warzywa. Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Połącz starty ser, zioła, czosnek i majonez. Wszystko wymieszaj.
Krok 4:
Połóż nadzienie serowe na ubitym mięsie, lekko nie sięgając po brzegi.
Krok 5:
Zwiń nadziewanego indyka w bułkę.
Krok 6:
Na Zewnątrz owinąć przygotowane bułki boczkiem. Dzięki boczkowi bułki utrzymają swój kształt i nie rozwiną się podczas pieczenia. Każda żaroodporna forma nadaje się do pieczenia. Posmaruj go olejem i ułóż przygotowane bułki.
Krok 7:
Osobno wymieszaj śmietanę z solą i przyprawami.
Krok 8:
Napełnij bułki śmietaną i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 9:
Gotowe bułki będą miały apetyczny złoty kolor. Są nasączone śmietaną i przyprawami. Ułóż bułki na talerzach, uzupełnij dowolnym dodatkiem i podawaj na gorąco. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
indyka można zastąpić kurczakiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g