dorsz pieczony w piekarniku

jest zarówno smaczny , jak i zdrowy-radzę spróbować! Dorsz to bardzo zdrowa ryba. Lekarze używają go jako naturalnego leku. Zawiera witaminę B12, a zawartość wapnia i fosforu przewyższa suszone morele i rodzynki. Ryba jest ceniona za białko z aminokwasami niezbędnymi dla naszego organizmu. Przygotowuje się szybko, zjada z przyjemnością
SkazkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 13 g
tłuszcze 25 % 5 g
węglowodany 10 % 2 g
101 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz rybę, sól, pieprz, skrop cytryną

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Forma została nasmarowana olejem roślinnym. Położyli rybę i zostawili na odpoczynek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebula i pomidory pokrojone w półpierścienie. Ser zetrzeć. Pomidory można zastąpić startą marchewką lub kukurydzą w puszkach. Możesz użyć tylko cebuli, to samo będzie pyszne

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebula smażona na roztopionym lub maśle

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażona cebula ułożona na rybie

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pomidory ułożone na cebuli

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posypane serem na wierzchu

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ogon nie pasował, został przymocowany do folii. Możesz ugotować całą rybę w folii, będzie mniej mycia naczyń. Połóż część cebuli na folii, rybę na cebuli, resztę cebuli, pomidory, ser na wierzchu. Zamknij folię kopertą, nie naciskając na rybę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 gr na 30 minut 10 minut przed gotowością można otworzyć folię, otrzymasz upieczoną skórkę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe danie. Ryba jest soczysta i smaczna. Jedz dla zdrowia

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal / 100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy