skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz rybę, sól, pieprz, skrop cytryną
Krok 2:
Forma została nasmarowana olejem roślinnym. Położyli rybę i zostawili na odpoczynek
Krok 3:
Cebula i pomidory pokrojone w półpierścienie. Ser zetrzeć. Pomidory można zastąpić startą marchewką lub kukurydzą w puszkach. Możesz użyć tylko cebuli, to samo będzie pyszne
Krok 4:
Cebula smażona na roztopionym lub maśle
Krok 5:
Smażona cebula ułożona na rybie
Krok 6:
Pomidory ułożone na cebuli
Krok 7:
Posypane serem na wierzchu
Krok 8:
Ogon nie pasował, został przymocowany do folii. Możesz ugotować całą rybę w folii, będzie mniej mycia naczyń. Połóż część cebuli na folii, rybę na cebuli, resztę cebuli, pomidory, ser na wierzchu. Zamknij folię kopertą, nie naciskając na rybę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 gr na 30 minut 10 minut przed gotowością można otworzyć folię, otrzymasz upieczoną skórkę
Krok 9:
Gotowe danie. Ryba jest soczysta i smaczna. Jedz dla zdrowia
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal / 100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g