skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić domowy ser Philadelphia? Przygotuj jedzenie. Powinny mieć temperaturę pokojową, wcześniej wyjmij je z lodówki. Jogurt powinien być naturalny, bez dodatków. Weź grubszą śmietanę, ser będzie smaczniejszy. Wybierz produkty wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych, jakość gotowego produktu będzie zależeć od ich jakości.
Krok 2:
Weź miskę o odpowiedniej wielkości. Wlej tam jogurt i śmietanę.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj je trzepaczką. Możesz użyć miksera, ale nie jest to wcale konieczne, produkty, jeśli są ciepłe, bardzo dobrze się mieszają.
Krok 4:
Wyciśnij sok z cytryny, trochę, potrzebujemy łyżeczki. Dodaj sok i sól do śmietany z jogurtem, wymieszaj.
Krok 5:
Złóż ten projekt: umieść durszlak na patelni, wyłóż go gazą złożoną z kilku warstw. Jeśli gaza jest zbyt rzadka, nadal możesz wziąć lnianą serwetkę lub szmatkę, w przeciwnym razie mieszanina może wyciekać przez zbyt duże otwory. Dokładnie tak się stało, więc przed gazą dodałem serwetkę.
Krok 6:
Wlej mieszankę śmietanowo-jogurtową do durszlaka.
Krok 7:
Zbierz końce materiału na środku, przykryj talerzem i umieść ciężar na wierzchu. Wyślij całą konstrukcję w tej formie na noc do lodówki.
Krok 8:
Rano w gazie dostaniesz taki wspaniały ser śmietankowy, w rondelku pozostaje płynna serwatka. Może być używany do robienia naleśników lub naleśników. Przenieś ser do szklanego pojemnika do przechowywania. Domowy ser nie jest przechowywany przez długi czas, ma taki sam okres przydatności do spożycia jak produkty mleczne — tydzień. Trzymaj go w lodówce.
jeśli gotujesz ser tylko do jedzenia, a nie do deserów, możesz użyć różnych dodatków. Może to być drobno posiekane warzywa, czosnek, suszone pomidory, kawałki smażonych grzybów, drobno posiekana szynka, ogólnie wszystko, co powie Ci twoja wyobraźnia. Po prostu kremowy smak sera doskonale nadaje się do kanapek lub bułek z lekko soloną rybą. Do przygotowania serników można użyć sera gotowanego w domu, w takim przypadku dostosuj ilość soli do smaku.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt do picia"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g