Dynia pieczona w piekarniku z jajkami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz dynię, pokrój w kostkę, pieprz i sól.
nasmaruj garnek masłem, rozłóż dynię, połóż śliwkę na wierzchu.olej.
ubij jajka i napełnij nimi dynię.
wkładamy garnki do piekarnika i pieczemy, aż będą gotowe w 180-190 stopniach.
Dynia pieczona w piekarniku jest podawana w ten sposób, w doniczkach. Na wierzch można polać kwaśną śmietaną.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g