skład / składniki
gotowanie krok po kroku
mój mąż bardzo lubi jedzenie, które łączy różne smaki potraw. Jednym z jego ulubionych dań są nadziewane jabłka. Teraz opowiem ci o tym przepisie kulinarnym. Najpierw opłucz kurczaka i gotuj, aż będzie całkowicie ugotowany. Zwykle zajmuje to około 20-25 minut. Gdy kurczak się ugotuje, ostudź go. Teraz pokrój kurczaka na małe kawałki. Następnie rozpuść masło. Następnie dodaj przesianą mąkę do oleju, dokładnie wymieszaj. Dodaj mleko do masy i ponownie wymieszaj. Następnie doprowadzamy masę do wrzenia, mieszając. Następnie sól, pieprz do smaku. I ponownie gotuj, aż nasza masa zgęstnieje. Gdy sos będzie gotowy, dobrze wymieszaj go z filetem. Teraz bierzemy umyte i wysuszone jabłka, odcinamy górę, usuwamy rdzeń w ten sposób. Następnie nadziewamy jabłka naszym nadzieniem, kładziemy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Gotowe jabłka podajemy na ciepło lub na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g