deser jabłkowy w piekarniku
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zaczynamy od tego, że obieramy jabłka, uwalniamy je z rdzenia i kroimy na małe kawałki.
Krok 3:
Teraz umieść przygotowane owoce w kuchence mikrofalowej z niewielką ilością wody. Gdy tylko jabłka staną się miękkie, wyjmij je i zmiażdż w puree.
Krok 4:
Następnie dodaj jaja kurze do przecieru owocowego
Krok 5:
Mleko, fruktoza
Krok 6:
I dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Teraz wlej masę do małych foremek, umieść te foremki na blasze do pieczenia z wodą i umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na godzinę.
Krok 8:
Po godzinie schładzamy w piekarniku. Następnie przenosimy deser na kilka godzin do lodówki, po czym można go podać. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Fruktoza - 400 kcal/100g