deser jabłkowy w piekarniku

dzieci pokochają to! Proste, szybkie i bardzo smaczne! Uwielbiam zachwycać moich gości różnorodnymi deserami owocowymi. Za każdym razem staram się gotować nowe, niezwykłe jedzenie według jakiegoś ciekawego przepisu kulinarnego. Tak więc około tydzień temu nauczyłem się robić niesamowity deser z jabłek, którym zamierzam zaskoczyć moich gości w nadchodzący weekend. Jak to ugotować? Tak, bardzo proste!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 77 % 10 g
61 kcal
IG: 90 / 10 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy od tego, że obieramy jabłka, uwalniamy je z rdzenia i kroimy na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz umieść przygotowane owoce w kuchence mikrofalowej z niewielką ilością wody. Gdy tylko jabłka staną się miękkie, wyjmij je i zmiażdż w puree.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj jaja kurze do przecieru owocowego

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mleko, fruktoza

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz wlej masę do małych foremek, umieść te foremki na blasze do pieczenia z wodą i umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na godzinę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po godzinie schładzamy w piekarniku. Następnie przenosimy deser na kilka godzin do lodówki, po czym można go podać. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Fruktoza - 400   kcal/100g

Podobne przepisy