skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki z boczkiem w piekarniku? Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Mam pierś z kurczaka. Ser zetrę już na grubej tarce. Możesz wziąć dowolny ser według własnego gustu. Mięso opłucz i osusz wcześniej.
Krok 2:
Pokrój filet z kurczaka w długie, szerokie paski, jak pokazano na zdjęciu.
Krok 3:
Pokonaj każdy kawałek kurczaka z obu stron. Szerokość kawałka będzie równa długości rolki na końcu. Możesz pokonać specjalnym młotkiem lub tępą krawędzią ciężkiego noża. W drugim przypadku nie przesadzaj i nie siekaj mięsa. Kawałki powinny być umiarkowanie cienkie. Jeśli mięso będzie świecić, nie jest straszne.
Krok 4:
Sól, pieprz mięso, możesz też po obu stronach.
Krok 5:
Posyp każdy kawałek kurczaka startym serem na wierzchu, wciskając ser w mięso palcami, aby nie spadł na bok.
Krok 6:
Zwiń każdy kawałek fileta z kurczaka w ciasną rolkę.
Krok 7:
Owiń każdą rolkę kurczaka cienkim plasterkiem boczku. Możesz przymocować je wykałaczką dla niezawodności, aby nie rozwinęły się podczas dalszego gotowania.
Krok 8:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, włóż do niego bułki. Rozgrzej piekarnik do 180°C. piecz naczynie przez około 20-25 minut. Określ dokładny czas za pomocą piekarnika, każdy będzie inny!
sera nie można zetrzeć, ale pokroić w małą kostkę lub jeden duży blok.
robiłem te bułki bardzo dawno temu-9, a nawet 10 lat temu, kiedy zacząłem poważnie interesować się gotowaniem i fotografią żywności. Te bułki wydawały mi się wtedy niewyobrażalnie skomplikowane. Cóż, wtedy byłem z nimi zmęczony. Teraz wszystko zajęło godzinę. Podawać z dodatkiem gotowanego ryżu lub ziemniaków.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g