skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Farsz. Gotuj ryż we wrzącej osolonej wodzie, aż będzie do połowy ugotowany. Wrzuć ryż do durszlaka.
Krok 2:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Umyj warzywa, osusz i drobno posiekaj.
Krok 3:
Połącz ryż, jajka na twardo, śmietanę i zioła.
Krok 4:
Sól, pieprz i wymieszaj.
Krok 5:
Ciasto. Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej.
Krok 6:
Rozwałkuj każdą płytkę ciasta na równe kwadraty.
Krok 7:
Przenieś pierwszą część ciasta na pergamin.
Krok 8:
Ułóż całe nadzienie na wierzchu i równomiernie rozprowadź na całym obwodzie, pozostawiając 1 cm z każdej strony.
Krok 9:
Przykryj drugą warstwą ciasta.
Krok 10:
Ściśnij krawędzie.
Krok 11:
Użyj widelca, aby nakłuć całą powierzchnię ciasta.
Krok 12:
Ubij jajko.
Krok 13:
Posmaruj nim całą powierzchnię ciasta.
Krok 14:
Połóż ciasto na blasze wyłożonej pergaminem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25-30 minut
jeśli nie masz ciasta na talerzach-w porządku. Podziel go na pół i zwiń każdy kawałek w niezbyt cienki kwadrat.
jeśli wierzch zacznie się mocno rumienić,a ciasto nie jest jeszcze gotowe-przykryj blachę do pieczenia folią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g