babeczka z twarogiem z jagodami

oszałamiające połączenie jagód i twarogu w samej zwykłej babeczce. Ciasto twarogowe z jagodami różni się nieco od zwykłego ciasta, okazuje się nieco bardziej wilgotne. Ale moim zdaniem nadaje mu trochę pikanterii. A połączenie aromatu świeżych jagód i twarogu stawia te wypieki w szeregu moich ulubionych kulinarnych arcydzieł. Możesz użyć dowolnych jagód, najważniejsze jest to, że nie plamią ciasta i nie psują wyglądu. Aby to zrobić, moim zdaniem konieczne jest zwinięcie ich w skrobię. Dotyczy to zwłaszcza świeżo mrożonych jagód. To ciasto, o pięknej, delikatnej i lekko wilgotnej strukturze, jest idealne na serdeczne rodzinne Śniadanie w dzień wolny lub po prostu zorganizuj zabawną herbatę z przyjaciółmi
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 25 % 13 g
węglowodany 59 % 30 g
263 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do robienia babeczek

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel masło cukrem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj twaróg i ponownie zetrzyj

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jajka dodawać pojedynczo, za każdym razem wcierając w masę twarogowo-maślaną.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jagody obtoczyć w skrobi

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Delikatnie wymieszaj w cieście

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W częściach, w dwóch etapach wprowadzamy mąkę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż ciasto do formy i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na około 1 godzinę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowość sprawdzamy drewnianym patyczkiem. Wyjmij formę z babeczką z piekarnika, ostudź trochę na wilgotnym ręczniku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wytrząsamy ciasto z formy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Schłodzoną babeczkę można posypać cukrem pudrem, pokroić na kawałki i podać na herbatę. I możesz wypić filiżankę kawy z tym aromatycznym ciastem

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Truskawka ogrodowa - 32   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy