babeczka z twarogiem z jagodami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do robienia babeczek
Krok 2:
Zmiel masło cukrem
Krok 3:
Dodaj twaróg i ponownie zetrzyj
Krok 4:
Jajka dodawać pojedynczo, za każdym razem wcierając w masę twarogowo-maślaną.
Krok 5:
Jagody obtoczyć w skrobi
Krok 6:
Delikatnie wymieszaj w cieście
Krok 7:
W częściach, w dwóch etapach wprowadzamy mąkę
Krok 8:
Włóż ciasto do formy i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na około 1 godzinę.
Krok 9:
Gotowość sprawdzamy drewnianym patyczkiem. Wyjmij formę z babeczką z piekarnika, ostudź trochę na wilgotnym ręczniku.
Krok 10:
Wytrząsamy ciasto z formy.
Krok 11:
Schłodzoną babeczkę można posypać cukrem pudrem, pokroić na kawałki i podać na herbatę. I możesz wypić filiżankę kawy z tym aromatycznym ciastem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Truskawka ogrodowa - 32 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g