ciasto z suchej galaretki
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
brykiet suchej galaretki pokruszyć i dobrze zmielić, dodać stopioną margarynę-wymieszać.
3 ubij jajka i dodaj do masy galaretowo-margarynowej.
mieszając, stopniowo dodawaj mąkę i sodę gaszoną w occie. Ciasto jest gotowe.
piec w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze t -220
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal / 100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Sucha galaretka - 368 kcal/100g