skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Jajka i piasek...
Krok 3:
Ubij w pianę,
Krok 4:
Dodaj mąkę,
Krok 5:
Wlać do formy,
Krok 6:
Upiec.
Krok 7:
Usuń kalkę,
Krok 8:
Podziel się...
Krok 9:
Na 3 części.
Krok 10:
Do kremu
Krok 11:
Chałwa,
Krok 12:
Olej,
Krok 13:
Żółtko, proszek,
Krok 14:
SG.ubij mleko.
Krok 15:
Namaszcz arkusze...
Krok 16:
Kremem.
Krok 17:
Ciasto & quot; Słowianka"
Krok 18:
Rozgrzej piekarnik do 200C.
zagnieść ciasto: ubij jajka z cukrem, dodaj mąkę.
na blasze do pieczenia z naoliwionym papierem do pieczenia wlej ciasto i wygładź powierzchnię.
piec około 15 minut. Gdy ciasto zacznie się złocić, jest gotowe.
ciasto ostudzić. Następnie zdejmij papier. Odetnij krawędzie ciasta.
pokrój prostokątny biszkopt na 3 części, na 3 paski o tej samej szerokości. Zrób okruchy ze skrawków.
krem: ubij masło, dodaj mleko skondensowane, chałwę, żółtko, wanilię, cukier.puder. Krem powinien być bujny.
posmaruj ciasta kremem, posmaruj również ciasto na wierzchu i bokach. Przykryj kruszonką. I pozwól ciastu zaparzyć się przez noc(lepszy dzień).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Chałwa - 522 kcal/100g