skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie będzie wymagało dość niedrogich i niedrogich produktów.
Krok 2:
W szerokiej misce włóż margarynę (możesz wziąć taką samą ilość masła) i mąkę
Krok 3:
Suchym nożem posiekaj margarynę z mąką.
Krok 4:
Posiekaj na małe okruchy. Dodaj proszek do pieczenia do ciasta i wymieszaj.
Krok 5:
Zrób małe wgłębienie i wlej do" dołka & quot; zimną wodę. Szybko zagnieść ciasto.
Krok 6:
Delikatnie zmiażdż masę do formy do kiełbasy, wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 7:
Schłodzone ciasto kroi się na kawałki. Zajmie to 8-10 kawałków. Każdy kawałek kładziony na boku jest rozwałkowany w postaci cienkiego ciasta, jak w przypadku makaronu.
Krok 8:
Lepiej jest natychmiast uformować ciasto, ponieważ ciasta stają się kruche i mogą pękać podczas obrzezania.
Krok 9:
Ułóż ciasto na suchym, zimnym arkuszu, nakłuj widelcem i piecz do uzyskania jasnożółtego koloru.
Krok 10:
Ciasta pieczą się szybko, stają się cienkie i kruche.
Krok 11:
Aby zrobić krem: cukier, cukier waniliowy, skrobię i jajko umieszcza się w misce. Wszystkie produkty są mielone na gładką masę.
Krok 12:
Wlej mleko do małego rondla, umieść tam startą masę jajeczno-cukrową, wymieszaj. Gotuj śmietanę na małym ogniu, ciągle mieszając.
Krok 13:
Gotowy krem do ostygnięcia.
Krok 14:
Posmaruj kremem, składając jeden na drugim, wszystkie tortille.
Krok 15:
Najwyższe ciasto nie powinno się spieszyć z smarowaniem. Ciasta nie są gładkie i nie układają się ciasno jedna na drugiej. Dlatego po posmarowaniu ciasta kładziemy na wierzchu mały ładunek, aby & quot; wyprostować & quot;. U mnie rolę ładunku odgrywa duże danie. Ciasto zostawiamy z ładunkiem na 1-2 godziny.
Krok 16:
Posmaruj wierzch kremem i posyp okruchami lub udekoruj według własnego gustu.
Krok 17:
Po moczeniu ciasta przez kilka godzin w lodówce można je podawać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g