skład / składniki
metoda gotowania
włącz piekarnik, aby podgrzać o 200-220 stopni Celsjusza w zależności od mocy piekarnika. Tryb pieczenia najlepiej nadaje się do rodzaju konwekcji lub podgrzewania od góry i od dołu. W ten sposób babeczki upieczą się równomiernie ze wszystkich stron i nie przypalą się.
w dużej misce przesiać odpowiednią ilość mąki pszennej Premium. Dodaj proszek do pieczenia, aby uzyskać bardziej puszyste i przewiewne ciasto i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki razem.
wlej mleko do miski z mąką i dodaj trochę majonezu. Ostrożnie (aby nie było grudek) wymieszaj ciasto na muffinki. Powinien okazać się płynny,ale niewiele. Konsystencja jak gęsta śmietana.
następnie musisz zmielić nadzienie do muffinek. Kiełbasę można wziąć dowolną, w zależności od indywidualnych preferencji smakowych. Należy go pokroić w małe kostki lub cienkie paski. Zetrzyj ser (najlepiej twarde odmiany) na grubej tarce.
wmieszaj rozdrobnioną kiełbasę i ser do przygotowanego ciasta na babeczki, równomiernie rozprowadzając nadzienie w całej mieszance. Jednocześnie samo ciasto na babeczki nie może być solone, ponieważ kiełbasa i ser same w sobie są już słone i zawierają przyprawy.
przygotuj foremki do babeczek lub babeczek. Możesz wziąć silikon lub metal. Włóż specjalne papierowe jednorazowe Formy do samych form (można je kupić w sklepach i supermarketach). Zwykle są wykonane ze specjalnego papieru, rodzaju pergaminu i nie wymagają smarowania żadnym olejem ani tłuszczem.
w przygotowanych kokilkach równomiernie rozprowadź ciasto na muffinki, wypełniając je w około 2/3 części. W przyszłości babeczki wyrosną podczas pieczenia i wypełnią całą formę do końca.
umieść foremki z ciastem na ruszcie lub blasze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez 15 do 18 minut lub do momentu, aż blaty babeczek się zrumienią. Gotowość babeczek można sprawdzić wykałaczką.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal / 100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g