babeczki z kiełbasą i serem

Przygotuj te fantazyjne babeczki z pikantnym nadzieniem! Babeczki z kiełbasą i serem to świetna opcja na poranny rodzinny posiłek lub popołudniową przekąskę. Te zwiewne babeczki z niezwykłym słonym nadzieniem z pewnością przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny. Szczególnie spodobają się dzieciom, z którymi, nawiasem mówiąc, można je razem ugotować.
AnuszkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 11 g
tłuszcze 32 % 18 g
węglowodany 48 % 27 g
311 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

włącz piekarnik, aby podgrzać o 200-220 stopni Celsjusza w zależności od mocy piekarnika. Tryb pieczenia najlepiej nadaje się do rodzaju konwekcji lub podgrzewania od góry i od dołu. W ten sposób babeczki upieczą się równomiernie ze wszystkich stron i nie przypalą się.

w dużej misce przesiać odpowiednią ilość mąki pszennej Premium. Dodaj proszek do pieczenia, aby uzyskać bardziej puszyste i przewiewne ciasto i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki razem.

wlej mleko do miski z mąką i dodaj trochę majonezu. Ostrożnie (aby nie było grudek) wymieszaj ciasto na muffinki. Powinien okazać się płynny,ale niewiele. Konsystencja jak gęsta śmietana.

następnie musisz zmielić nadzienie do muffinek. Kiełbasę można wziąć dowolną, w zależności od indywidualnych preferencji smakowych. Należy go pokroić w małe kostki lub cienkie paski. Zetrzyj ser (najlepiej twarde odmiany) na grubej tarce.

wmieszaj rozdrobnioną kiełbasę i ser do przygotowanego ciasta na babeczki, równomiernie rozprowadzając nadzienie w całej mieszance. Jednocześnie samo ciasto na babeczki nie może być solone, ponieważ kiełbasa i ser same w sobie są już słone i zawierają przyprawy.

przygotuj foremki do babeczek lub babeczek. Możesz wziąć silikon lub metal. Włóż specjalne papierowe jednorazowe Formy do samych form (można je kupić w sklepach i supermarketach). Zwykle są wykonane ze specjalnego papieru, rodzaju pergaminu i nie wymagają smarowania żadnym olejem ani tłuszczem.

w przygotowanych kokilkach równomiernie rozprowadź ciasto na muffinki, wypełniając je w około 2/3 części. W przyszłości babeczki wyrosną podczas pieczenia i wypełnią całą formę do końca.

umieść foremki z ciastem na ruszcie lub blasze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez 15 do 18 minut lub do momentu, aż blaty babeczek się zrumienią. Gotowość babeczek można sprawdzić wykałaczką.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal / 100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal / 100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy