skład / składniki
metoda gotowania
ciasto na to ciasto można przygotować z wyprzedzeniem samodzielnie lub skorzystać z opcji sklepowej. Jeśli ciasto zostało zamrożone, należy je wcześniej wyjąć z zamrażarki, aby miało czas na rozmrożenie i osiągnięcie temperatury pokojowej. Po zrolowaniu, rozłożeniu w naczyniu do pieczenia, aby uzyskać boki. W razie potrzeby odetnij krawędzie ciasta. Ciasto nakłuwamy widelcem dziesięć razy na dnie i wkładamy z nim formę do lodówki na 15 minut.
gdy ciasto jest w lodówce, włącz rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Czas minął - wyjmujemy formę z lodówki, wkładamy do niej kawałek papieru do pieczenia, a następnie napełniamy suszonym groszkiem po brzegi. Jest to konieczne, aby podstawa ciasta pozostała równa podczas pieczenia. Włóż formę do gorącego piekarnika na 15 minut. Kiedy minie ten czas, usuwamy Papier i groszek, a ciasto pieczemy przez kolejne 8-10 minut. Powinien być różowy.
łososia kroimy na małe kawałki, które przenosimy do miski o odpowiedniej wielkości. Drobno posiekaj wstępnie umyty i wysuszony koperek, zieloną cebulę i zioła, a część zieleni zostawiamy do dekoracji gotowego dania. Dodaj zielenie do ryby, wymieszaj i rozłóż z podstawą, równomiernie rozprowadź na dnie.
w osobnej misce wymieszaj jajka, śmietanę i mleko, dodaj do mieszanki startą gałkę muszkatołową (zawsze świeżą, ponieważ aromat szybko zanika) i przyprawy do ryb (w razie potrzeby będzie również smaczny bez nich), sól. Ostrożnie napełnij rybę powstałą mieszaniną.
wkładamy quiche Lauren do piekarnika na 35 minut, nadzienie powinno stwardnieć. Po wyjęciu ciasta z piekarnika odstawiamy na 10 minut.
podawaj pyszne quiche Lauren na ciepło, udekorowane świeżymi ziołami zarezerwowanymi do tych celów i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kruche ciasto - 379 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g