skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj proste produkty. Gotujemy już filet z kurczaka. Włącz piekarnik, aby rozgrzać się o 200 stopni.
Krok 2:
Na talerzu ubij jajka z mlekiem i solą, nie do piany, po prostu dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Dodaj przyprawy i przyprawy, które lubisz.
Krok 4:
Proszek do pieczenia przesiej mąką i dodaj do płynnych składników. Okazuje się, że mamy rzadkie ciasto.
Krok 5:
Drobno posiekaj ugotowany (schłodzony) filet z kurczaka. Dodaj mięso do naszej masy.
Krok 6:
Zetrzyj twardy ser. Zostaw trochę sera, aby posypać zapiekankę na wierzchu.
Krok 7:
Do ciasta dodaj starty ser i warzywa, jeśli chcesz. Dodałem drobno posiekany koperek. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Nasmaruj naczynie do pieczenia bezwonnym olejem roślinnym, rozłóż nasze & quot; ciasto & quot; i posyp trochę startym serem na wierzchu. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Niech piecze się w 200 stopniach przez pierwsze dziesięć minut, a następnie obniż temperaturę do 180 i piecz do miękkości. U mnie & quot; leniwy kurczak & quot; był gotowy po 40 minutach. Skoncentruj się na swoich piekarnikach.
Krok 9:
Oto nasza zapiekanka gotowa. Na wierzchu bardzo pachnąca skorupa, zapach jest po prostu niesamowity.
Krok 10:
Schłodzić trochę, pokroić na porcje i skosztować! Bardzo smaczne z herbatą. Leniwy kurczak okazuje się całkiem satysfakcjonujący, możesz dodać tylko świeże warzywa.
Krok 11:
Gotuj dla zdrowia! Smacznego!
takie ciasto z kurczaka można przygotować nie tylko w piekarniku, ale także w powolnej kuchence.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g