skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oddziel białka od żółtek, aby nawet trochę żółtka nie dostało się do białek.
Krok 2:
Dobrze ubij białka, dodaj sól, kontynuując ubijanie, cukier waniliowy. Następnie stopniowo, kontynuując ubijanie, dodaj cukier puder i sok z cytryny w małych porcjach.Ubijaj do uzyskania gęstej konsystencji.
Krok 3:
Weź dyszę & quot; gwiazdkę & quot;, przenieś masę do worka cukierniczego i połóż na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 4:
Po osadzeniu włóż bezy do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni Celsjusza.Piec 1,5 godziny.
Krok 5:
Gotowe bezy można łatwo oddzielić od papieru.
Krok 6:
Nasze bezy są chrupiące, a jednocześnie delikatne i rozpływają się w ustach.
Krok 7:
W razie potrzeby do masy białkowej można dodać trochę barwnika spożywczego podczas ubijania. Następnie bezy można uzyskać w różnych kolorach i odcieniach.
bezy można nadać różne kształty za pomocą różnych dysz.
bezy są przechowywane dość dobrze i długo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g