paluszki Francuskie z szynką i sezamem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój szynkę w paski.
Krok 2:
Posyp stół mąką, rozwałkuj ciasto, pokrój w paski, zawiń paski w paski. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem, ułóż patyczki.
Krok 3:
Wymieszaj żółtko z mlekiem, posmaruj patyczki, posyp sezamem.
Krok 4:
Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 20-25 minut.
Krok 5:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g