pastroma z indyka namoczona w wodzie

maksymalna przyjemność przy minimalnym nakładzie czasu. Takie mięso można po prostu pokroić na świąteczny stół lub użyć do kanapek zamiast kiełbasy lub dodać do sałatek i przekąsek.
11topcomAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 76 % 16 g
tłuszcze 19 % 4 g
węglowodany 5 % 1 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pachnąca domowa pasta z fileta z indyka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozcieńczyć sól w dwóch litrach wody i moczyć filety przez 2 godziny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po 2 godzinach osusz mięso ręcznikami papierowymi.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przetrzyj mięso mieszanką przypraw, oleju roślinnego i musztardy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgrzej piekarnik do wysokiej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż mięso i po 15 minutach wyłącz piekarnik. Nie otwieraj drzwi i trzymaj w nich mięso przez kolejne dwie godziny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kończy się takim mięsem, absolutnie smażonym, ale nie suchym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Oregano suche - 306   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy