pastroma z indyka namoczona w wodzie
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pachnąca domowa pasta z fileta z indyka.
Krok 2:
Rozcieńczyć sól w dwóch litrach wody i moczyć filety przez 2 godziny.
Krok 3:
Po 2 godzinach osusz mięso ręcznikami papierowymi.
Krok 4:
Przetrzyj mięso mieszanką przypraw, oleju roślinnego i musztardy.
Krok 5:
Rozgrzej piekarnik do wysokiej.
Krok 6:
Włóż mięso i po 15 minutach wyłącz piekarnik. Nie otwieraj drzwi i trzymaj w nich mięso przez kolejne dwie godziny.
Krok 7:
Kończy się takim mięsem, absolutnie smażonym, ale nie suchym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g